• -

Лекція “Академічне письмо. Пошук наукової інформації” для студентів гуманітарно-педагогічного факультету

   Для студентів третього курсу гуманітарно-педагогічного факультету Хмельницького національного університету групи ДМ-22-1 у науковій бібліотеці проведено лекцію на тему “Академічне письмо. Пошук наукової інформації”.

   Заняття було організоване в межах вивчення обов’язкової дисципліни “Основи мистецьких досліджень”, за ініціативою викладачки кафедри технологічної та професійної освіти і декоративного мистецтва, кандидатки педагогічних наук Олени Самборської.

   Лекторка − завідувачка інформаційно-бібліографічного відділу Оксана Бичко − детально розповіла про ключові аспекти академічного письма та навички пошуку наукової інформації, як от: основні структурні елементи академічного письма, правила оформлення посилань та списку використаних джерел, можливості використання бібліографічних менеджерів та генераторів посилань. Також було наголошено на необхідності дотримання в академічному письмі принципів академічної доброчесності.
   Студенти отримали практичні рекомендації щодо використання баз даних наукової бібліотеки ХНУ, Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого, Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського, пошукової системи Google Академія тощо. Окрім того, присутніх ознайомили з іноземними ресурсами відкритого доступу та наукометричними БД. Суттєвий акцент було зроблено на важливості обрання авторитетних та достовірних джерел інформації під час написання наукових робіт.

   Е-ресурс Академічна доброчесність” на сайті наукової бібліотеки ХНУ.

Замовити лекцію:
• електронна пошта: ibv_library@khmnu.edu.ua
• телефон: 12-82


Перейти до вмісту