• -

Лекція “Академічна доброчесність: правила та відповідальність здобувачів вищої освіти” для студентів-першокурсників факультету інженерії, транспорту та архітектури


   17 вересня для студентів першого курсу факультету інженерії, транспорту та архітектури (гр. АІ-24-1, АПІ-24-1) завідувачкою інформаційно-бібліографічного відділу наукової бібліотеки Оксаною Бичко було проведено лекцію “Академічна доброчесність: правила та відповідальність здобувачів вищої освіти”.

   Лекція відбулась у межах вивчення дисципліни “Вступ до спеціальності” на замовлення викладачки кафедри галузевого машинобудування та агроінженерії Нелі Медведчук (к.т.н, доцент).

   Під час заняття було розглянуто нормативно-правові документи, що регламентують дотримання академічної доброчесності, види порушень та відповідальність здобувачів вищої освіти. Значну увагу було приділено проблемі плагіату, його різновидам та виявленню програмно-технічними засобами. Підкреслено необхідність дотримання студентами академічної доброчесності в разі використання чат-ботів на основі штучного інтелекту.

   Е-ресурс Академічна доброчесність” на сайті наукової бібліотеки ХНУ.


Перейти до вмісту