• -

Семінар з академічної доброчесності для студентів факультету інженерії, транспорту та архітектури

   25 березня в науковій бібліотеці ХНУ відбувся семінар з академічної доброчесності для студентів факультету інженерії, транспорту та архітектури груп ПМТ-23-1, ПМТс-22-2 (спеціальність “Прикладна механіка”) за ініціативи викладацького складу кафедри технології машинобудування та кураторів групи ПМТ-23-1 доц. Ольги Романішиної та доц. Сергія Бися.

   Лекторка, завідувачка інформаційно-бібліографічного відділу наукової бібліотеки Оксана Бичко, ознайомила здобувачів вищої освіти з нормативними документами, які регулюють забезпечення академічної доброчесності в університеті, принципами академічної доброчесності, видами порушень та академічної відповідальності. Особливу увагу було приділено поняттю академічного плагіату та його різновидам.

   На семінарі розглядалися інструменти та ресурси для ефективного пошуку інформації під час написання наукових робіт. Задля досягнення студентами успішних результатів було наголошено на важливості вибору авторитетних та достовірних джерел інформації, критичному мисленні та аналізі отриманої інформації.
   Наприкінці лекції було порушено питання дотримання академічної доброчесності за умови використання штучного інтелекту.

   Е-ресурс “АКАДЕМІЧНА ДОБРОЧЕСНІСТЬ” на сайті наукової бібліотеки ХНУ


Перейти до вмісту