• -

   З нагоди 150-річчя від дня народження Лесі Українки наукова бібліотека отримала в дар повне академічне зібрання творів української письменниці в 14 томах. Підготовку та видання зібрання здійснено державною установою “Український інститут книги” у рамках Плану заходів Міністерства культури та інформаційної політики України у сфері захисту національного простору на 2020 рік, а також на виконання постанови Верховної Ради України “Про відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки”.

   На відміну від попереднього видання, 12-томника радянських часів, ця збірка вперше вийшла без цензури. До зібрання увійшли всі тексти, які було знайдено до сьогоднішнього часу. Вся збірка поділена за жанрами та тематикою: драматургія, проза, поезія, переклади, публіцистика і критика, конспекти та виписки, а також листування. Багато уваги видавництво приділило чернеткам та рукописам письменниці. У текстах зберегли оригінальний авторський правопис, підкреслення та перекреслення, які, перекладаючи з різних мов, робила письменниця.
   Наукова бібліотека ХНУ висловлює щиру подяку державній установі “Український інститут книги” за подароване повне академічне зібрання творів Лесі Українки, яке стане окрасою книжкового фонду книгозбірні.


Перейти до вмісту