• -

До Дня Державного Прапора України та 29-ої річниці Незалежності України

   24-го серпня український народ відзначає найголовніше державне свято – День Незалежності України. Саме цього дня 1991 року Верховна Рада ухвалила Акт проголошення незалежності України. Остаточно День Незалежності України був підтверджений на Всеукраїнському референдумі 1-го грудня 1991 року. З цього часу історія країни змінилася назавжди.

   Наукова бібліотека у святкові серпневі дні з нагоди Дня Державного Прапора України та 29-ої річниці Незалежності України презентує виставки-перегляди з великою кількістю книжково-ілюстративного матеріалу: «З Україною в серці» (вестибюль бібліотеки), «Живи та міцній, Українська державо!» (читальний зал, 7-й поверх), «Україно моя, ти одна, як життя!» (абонемент художньої літератури, 4-й поверх).

   Україна впродовж багатьох віків боролася за право бути самостійною державою.
Про це свідчать документи, довідкові історичні та художні видання, спогади, монографії, статті із журналів, які представлені на експозиціях виставок і відтворюють широку панораму політичних подій, які сприяли незалежності держави Україна.

   На веб-сайті книгозбірні можна переглянути віртуальні виставки: «Ми мову називаємо святою», «Видатні постаті України», «Славетні жінки України», «Українська культура», «Українське вбрання – частка народної душі» та ін..

ВІТАЄМО З ДНЕМ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ!!!

Нехай наші серця наповнюються гордістю за українську державу, прагненням до єдності та порозуміння, а плідна праця буде надійною запорукою щасливого майбутнього!

СЛАВА УКРАЇНІ!


Перейти до вмісту