• -

Лекція з академічної доброчесності для студентів-першокурсників факультету технологій і дизайну

   20 вересня студенти першого курсу групи ІМЛП-24-1 факультету технологій і дизайну ХНУ прослухали лекцію з академічної доброчесності, яку провела завідувачка інформаційно-бібліографічного відділу наукової бібліотеки Оксана БИЧКО.

   Заняття відбулось у межах вивчення обов’язкового компоненту “Вступ до фаху” (освітня програма “Індустрія моди в легкій промисловості”) на замовлення доценток кафедри індустрії моди в легкій промисловості Оксани Михайловської (к.т.н.) та Тетяни Надопти (к.т.н., завідувачка кафедри).

   Лекторка розповіла про зміст поняття, види порушень та відповідальність здобувачів вищої освіти за недотримання принципів академічної доброчесності. Наголосила на необхідності самостійного виконання завдань, обов’язкового посилання на джерела інформації в разі використання ідей, розоробок тощо інших авторів. Ознайомила присутніх із відповідними нормативними документами, а саме “Положенням про систему забезпечення академічної доброчесності у Хмельницькому національному університеті”, “Кодексом академічної доброчесності учасників освітнього процесу Хмельницького національного університету”. Зауважила на необхідності дотримання студентами академічної доброчесності за умови використання чат-ботів на основі штучного інтелекту.

   Е-ресурс Академічна доброчесність” на сайті наукової бібліотеки ХНУ.

Замовити лекцію:
• електронна пошта: ibv_library@khmnu.edu.ua
• телефон: 12-82


Skip to content