• -

Екскурсія бібліотекою для студентів-першокурсників факультету здоров’я, психології, фізичної культури та спорту

   16 вересня, у межах проведення “Місячника першокурсника”, у науковій бібліотеці відбулася екскурсія книгозбірнею для студентів-першокурсників групи ПП-24-2 факультету здоров’я, психології, фізичної культури та спорту. Ознайомчий тур проведено на замовлення кураторки групи − доцентки кафедри психології та педагогіки Дарії Карпової.

   Екскурсанти відвідали читальний зал (7-й поверх), де їм розповіли про історію книгозбірні, ознайомили з її структурою, загальними правилами користування бібліотекою, можливостями доступу до підручників, періодичних видань та наукових матеріалів у читальному залі.

В інформаційно-бібліографічному відділі (6-й поверх) студентам надали інформацію про бази даних НБ ХНУ, дистанційні послуги та електронні ресурси на допомогу у виконанні контрольних робіт та написанні рефератів і курсових, представили фонд спецвидів та науково-технічної документації.

   Потрібен літературний твір за програмою навчання чи просто хочете почитати у вільний час? Фахівці сектору художньої та наукової літератури (4-й поверх) розповіли студентам про колекцію класичних та сучасних художніх творів, а також привернули увагу до відкритості фонду для відвідувачів бібліотеки, показали як самостійно знайти книгу, ознайомили з готовими тематичними добірками за жанрами.

   На абонементі навчальної літератури, 3-й поверх книгозбірні, студентам-першокурсникам розповіли про правила користування навчальними матеріалами, виданими на семестр/навчальний рік. Особливий захват у екскурсантів викликало відвідування двоярусного книгосховища, у якому міститься масив навчальних матеріалів, котрі видаються студентам упродовж всіх років навчання.

   Організована екскурсія − важлива частина адаптації студентів до навчального процесу, оскільки вона дала їм змогу краще зрозуміти, як бібліотека може полегшити доступ до наукових джерел і допомогти у вирішенні складних академічних завдань, зробивши процес навчання більш структурованим і продуктивним. Завдяки отриманим знанням вони зможуть ефективніше користуватися ресурсами бібліотеки впродовж усього навчання.

   Замовити екскурсію:
• електронна пошта: library_info@khmnu.edu.ua
• телефон 12-81


Перейти до вмісту