• -

“Пошук наукової інформації. Патентний пошук”. Заняття для студентів

   11 травня для студентів 2 курсу спеціальності 161 Хімічні технології та інженерія (група ХТІ-21-1) у рамках навчальної практики проведено захід на базі наукової бібліотеки ХНУ “ПОШУК НАУКОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ. ПАТЕНТНИЙ ПОШУК” на замовлення викладача кафедри хімії та хімічної інженерії Василя НЕЗДОРОВІНА.
   Студенти ознайомилися з різними джерелами пошуку наукової інформації та отримали практичні рекомендації щодо використання баз даних Національної бібліотеки України ім. В. І. Вернадського та пошукової системи Google Академія. Значну увагу було приділено питанням відкритого доступу до наукових знань, функціонування інституційного репозитарію ХНУ та національного репозитарію академічних текстів, а також електронним ресурсам з рубрики сайту НБ ХНУ “Бази даних (іноземні)” тощо.

   Друга частина заходу була присвячена спецвидам та науково-технічній документації. Присутні ознайомилися з основними правилами пошуку нормативних документів по довідниках, покажчиках та каталогах, отримали практичні рекомендації щодо користування офіційним бюлетенем “Промислова власність”, інформаційними продуктами та сервісами рубрики сайту НБ ХНУ “Нормативно-технічна документація”, зокрема, спеціалізованою БД “Винаходи (корисні моделі) в Україні” та Каталогом національних стандартів.
   Заняття провели фахівці інформаційно-бібліографічного відділу наукової бібліотеки зав. відділу Оксана БИЧКО та зав. сектору НТД Наталія НАГОРНА.


Перейти до вмісту