З метою гідного вшанування пам’яті військовослужбовців та учасників добровольчих формувань, які загинули під час війни на сході України, відстоючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави, Президент України Володимир Зеленський підписав указ про відзначення 29 серпня Дня пам’яті захисників України.
   Саме 29 серпня 2014 року в Іловайському котлі загинуло найбільше бійців за весь час війни на Донбасі. За результатами розслідування Генпрокуратури головним винуватцем Іловайської трагедії є військове командування РФ.
   Серед загиблих – славні сини Подільського краю, безсмертний подвиг яких золотими літерами вписаний у літопис української бойової слави, у літопис людської мужності і відваги.
   До Дня пам’яті захисників України наукова бібліотека презентує серію видань Заслуженої журналістки України Станіслави Старостіної про героїв Небесної Сотні та героїв-подолян, які брали участь в Антитерористичній операції.


С77
С.Л. Старостіна
Увійшли у безсмертя… Книга пам’яті Героїв Небесної Сотні і воїнів АТО Хмельниччини. – Хмельницький, Видавець ФОП Цюпак А.А., 2016. – 180 с.


   Книга написана із розповідей та спогадів рідних загиблих, бойових побратимів, друзів. У ній використані матеріали із офіційних сайтів райдержадміністрацій Хмельницької області, а також публікацій районних і обласних газет краю.
   Наш святий обов’язок перед загиблими у боротьбі за незалежність, волю і свободу рідної землі – зберегти пам’ять, примножити її і передати у спадок наступним поколінням.
   Герої не вмирають, їх подвиг вічно житиме у нашій пам’яті і серцях, вони увійшли у безсмертя.


   Автор стала переможцем у загальнообласному дослідженні «Краща книга Хмельниччини» – 2016 рік і нагороджена Дипломом. А ще в обласному конкурсі серед журналістів Старостіній С. Л. присуджено 1 місце та присвоєно звання лауреата обласної премії ім. Дмитра Прилюка за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики.


Від автора

Зміст


С77
Старостіна С. Л.
Ти – Герой України / С. Л. Старостіна. – К. : ПАБЛІШ ПРО – 2018. – 132 с.


   Книга «Ти – Герой України» – це нариси про живих Героїв АТО, їх героїзм і небачену самопожертву. Вони мужньо вистояли перед лихоліттями війни, потужними масованими атаками ворога, «Градами» та «Ураганами», не скорились перед окупантами, вистояли та перемогли, хоча з важкими пораненнями та каліцтвами повернулися додому. Безстрашні та мужні захисники України затулили її своїми гарячими серцями та високим патріотизмом. Кожна розповідь про Героя хвилююча та зворушлива.


Від автора

Зміст

Пишаймося своїми краянами, непохитними, нездоланними, нескореними патріотами України та подільського краю.
Черпаймо у них силу волі, силу духу, велику любов до рідної Вітчизни.
ГЕРОЯМ СЛАВА!!!

Перейти до вмісту