• -

Культурно-освітній захід “Українські художники-іконописці: Микола Ґе та Микола Бідняк”

   11-12 вересня у бібліотеці на замовлення канд. техн. наук, доцента кафедри рисунку та проєктної діяльності Анни Селезньової для студентів факультету технологій і дизайну (групи ГД-23-1, ГД-23-2, ДЗН-23-1, ДЗН-23-2) тричі проведено культурно-освітній захід на тему “Українські художники-іконописці: Микола Ґе та Микола Бідняк”. Під час заходу відвідувачі ознайомилися з життєвим шляхом та творчістю двох видатних митців, які зробили значний внесок у розвиток українського іконопису.
   Живописець, художник-передвижник Микола Ґе (15 (27) лютого 1831 р.— 1 (13) червня 1894 р.) залишив глибокий слід в українському та світовому мистецтві. Він часто звертався до біблійних сюжетів, відображаючи в них драматизм і емоційну напругу. Його ікони вирізняються глибоким духовним змістом та унікальним художнім стилем. Найвідоміша картини М. Ге – “Таємна вечеря”.

   Микола Бідняк (1 лютого 1930 р.— 28 листопада 2000 р. ) – український унікальний художник, який, всупереч жорстокій долі, здолав, здавалося б, нездоланне і явив світові твори найвищої мистецької вартості в живописі та графіці. Його роботи відзначаються яскравістю кольорів, глибоким символізмом та майстерним виконанням.

   На заході були представлені репродукції ікон художників, а також багатоілюстрована книга-альбом «Микола Бідняк». Присутні обговорили різні аспекти іконопису, зокрема символіку кольорів, техніку написання ікон та їх роль у духовному житті українців.

   Провела захід завідувачка відділу комплектування та наукової обробки документів Валентина Фоміних.

Замовити захід: prosvit_libkhnu@ukr.net
Перелік тем до замовлення


Skip to content